Baggrund

Om mig


Jeg har fotograferet siden 1964 hvor jeg som 7 årig fik foræret et Diana plastik kamera i julegave.

Min fotografiske baggrund bygger på det analoge fotografi. Jeg var lidt sent til at skifte til den digitale teknologi. Først, da jeg mente at kvaliteten kunne måle sig med det analoge, fandt jeg det naturlig at skifte. Det var specielt det  det sort/hvide fotografi anloge fotografi jeg havde svært ved at slippe. De mange gode timer i mørkekammeret savner jeg stadig, men hvem ved om det ikke bliver muligt igen i begrænset omfang. Med den digitale fotografi har jeg efterhånden fået øjnene op for de nye kreative muligheder teknologien har givet os.


Mine billeder må gerne have et 3 dimensionalt udtryk, slevom billedet kun er 2 dimesionalt. Den lille detalje i et billede er ofte væsentlig, specielt når den såt i kontrast til resten af billedet. Erfaringen fra de mange års arbejde med analoge billeder har stafig indflydelse på min proces fra optagelse til færdigt billede. Det færdige billede er som regel visualiseret/planlagt allerede i optagelse, selvom der ofte venter mange timers arbejde ved computeren inden det ønskede resultat er opnået.

 

I mange år var jeg medlem af Fotoklubben Focus Silkeborg.  Jeg er nu medlem af Aarhus Fotografiske Amatørklub (AFA). Udover udstillinger i fotoklubsammenhæng har jeg udstillet sammen med Fotogruppe 120 og Fotogruppen Polygon. Jeg har i to perioder været med i bestyrelsen for Selskabet for Dansk Fotografi (SDF). 

Jeg har udstillet billeder siden 1992 og vundet præmier både nationalt og intenationalt. Se under menupunktet  Udstilinger. Jeg har været medarrangør af nationale og internattionale fotosaloner, som Silkeborg Classic Monochrome Salon 2002 og 2005 på Kunstcenter Silkebor bad.


Jeg har udstillet billeder og vundet præmier i konkurrencer både nationalt og internationalt. Her kan nævnes de censurerede udstillinger ”Til Kanten” i Herning 2015 og Ikast 2018. Han har været medarrangør af nationale og internationale fotosaloner, som Silkeborg Classic Monochrome salon 2002 og 2005 på kunstcentret Silkeborg Bad.


Indenfor Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) har jeg i 2022 opnået titlen ESDF

Indenfor den internale fotosammenslutning FIAP fik jeg i 2004 titlen AFIAP
Copyright @ All Rights Reserved


o.